بهینه‌سازی زمان معاملات با مدل «حراج همزمان» بورس کالا

یکی از اهداف اصلی و مهم بورس کالا، ایجاد بستری مناسب برای کشف قیمت عادلانه به واسطه عرضه و تقاضا به دور از هیجانات است.

به گزارش صدای بورس، از سوی دیگر بهینه سازی زمان معاملات برای توسعه بورس کالا، نقش حیاتی دارد؛ همین دوعامل باعث شد که بورس کالا برای نخستین بار، مدل «حراج همزمان» را عملیاتی کند تا کارگزاران بتوانند به دور هیجانات کاذب بازار و با زمانی بهینه، معاملات خود را انجام دهند. در نخستین روز انجام مدل حراج همزمان، شاهد بازخوردهای مثبتی از سوی کارگزاران بودیم که نشان دهنده مسیر صحیح بورس کالا در جهت بهینه سازی معاملات است.

احمد بیات، کارشناس بازار سرمایه درباره آغاز مدل حراج همزمان و سابقه انجام معاملات حراج عادی، به کالاخبر گفت: ساز و کار معاملاتی بورس کالا باید با توجه به شرایط جدید، نوع معاملات و دارایی‌هایی جدیدی که اضافه می‌شود تناسب داشته باشد. به همین جهت به کار گرفتن مدل‌های معاملاتی جدید مانند مدل «حراج همزمان» یک مسئله طبیعی است.

بیات توضیح داد: پس از سال‌ها استفاده از حراج عادی، نیاز بود که بخشی از معاملات با توجه به نوع کالاها به روش دیگری انجام شود که پیش‌تر «حراج باز» راه اندازی شد و برای برخی کالاها مناسب بود. اما با توجه به عرضه برخی کالاها مانند سیمان که تعداد ردیف عرضه‌ها زیاد است، روش پیشین معامله زمان زیادی را از کارگزاران و حتی بورس کالا می‌گرفت. از سوی دیگر، طولانی شدن زمان معاملات مانعی برای توسعه دارایی‌ها و کالاهای جدید است. به همین جهت نیاز بود که به واسطه روشی جدید، مجموع زمان معاملات کاهش پیدا کند لذا مدل «حراج همزمان» به کاهش زمان معاملات کمک بسیار خوبی کرد و ما امروز شاهد این مسئله هستیم.

بیات در انتهای توضیحات خود با اشاره به موفقیت مدل حراج همزمان در بورس کالا پیشنهاد داد: نمایش نسبت عرضه و تقاضا در سامانه مذکور می‌تواند برای کارگزاران مفید باشد. به طور کل، حراج همزمان در بورس کالا با توجه به تجربه معاملات روز نخست نشان داد که می‌تواند روی کالاهای دیگر اجرا شود تا این روند موفقیت آمیز کمک بیشتری به بهینه سازی زمان معاملات و کشف قیمت بدون هیجان کند.

منبع:‌ سنا

کد خبر 514378

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =